media

De bevalling van een kind

De bevalling van een kind

Als je zwanger bent moet je op veel dingen letten en kan dit soms heel moeilijk zijn. Zo moet je ervoor zorgen dat je kind gezond wordt en hiervoor moet jij zorgen. Zo is de voeding die je neemt van belang en neemt je baby ook deze voeding. Je mag bijvoorbeeld geen alcohol nemen, maar ook geen rauw voedsel. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor je kind en dit wil je natuurlijk niet als je zwanger bent. Als je 8 maanden zwanger bent kom je richting de datum waarop jij gaat bevallen. De bevalling kan heel moeilijk zijn en ook heel gevaarlijk als je niet geholpen wordt. Een verloskundige kan je hier goed mee helpen en zorgt daarom ook voor de juiste ondersteuning. De verloskundige weet hier heel veel van en kan je goed helpen in het ziekenhuis. Echter kan je thuis ook bevallen en kan je in spoed een verloskundige bellen die je thuis komt helpen met de bevalling. Bij de bevalling wordt er goed gekeken naar jou en of je gezond bent of er niks veranderd met je bloeddruk of andere dingen. Ook kan je kijken naar bijvoorbeeld de baby en kijkt de verloskundige naar hoe gezond jouw baby is.

Oefenen voor je bevalling

Dat een bevalling zwaar kan zijn weten veel mensen die dit eerder hebben meegemaakt. Zo kan je hier ook goed voor oefenen en kan je ervoor zorgen dat de bevalling een stuk beter kan gaan. Hier heb je speciale mensen voor die je hier goed mee kunnen helpen. Zo kan je leren hoe je moet ademhalen als je gaat bevallen en leer je hoe je bijvoorbeeld moet puffen. Daarnaast geven ze tips over hoe je het moet doen tijdens een bevalling. Daarbij kan je ook naar andere mensen luisteren die al een keer een zwangerschap hebben meegemaakt.

Controles

Als je zwanger bent wil je natuurlijk dat alles goed gaat, de gezondheid van je baby is van een groot belang. Regelmatig kan het dan handig zijn om jezelf te laten controleren bij een arts. Hierbij wordt er gekeken naar hoe het met je gezondheid gaat en met de gezondheid van je kind. Hierbij maken ze gebruik van een echo waarmee ze de binnenkant van je buik kunnen controleren. Ook kan je de foto’s van de echo bewaren en kan je op deze manier dit later terug laten zien aan je kinderen.

MEER TE WETE KOMEN

Zwanger

controles

Kraamzorg