media

Zwanger en verschillende controles

Zwanger en verschillende controles

Als je zwanger bent is het van belang dat je gezond bent. Als jouw lichaam gezond is kan je ervoor zorgen dat je een gezond kind op aarde kan brengen. Hierbij moet je goed kijken naar bepaalde dingen en speelt voeding een grote rol. Zo mag je bijvoorbeeld geen rauwe producten benutten en mag je bijvoorbeeld ook geen alcohol innemen. Dit is slecht voor jouw lichaam, maar natuurlijk ook voor het kind wat in jouw buik zit. Als je zwanger bent moet er soms wel gecontroleerd worden of alles nog steeds in orde is. Dit kan je doen door middel van een arts die hierna kan kijken. Door middel van controles kan de arts kijken hoe het gaat met jou en de baby. Hierbij maken ze gebruik van echo’s waarmee ze kunnen kijken in je buik en de gezondheid van je baby. Als er iets is kan de arts jouw advies geven over bepaalde dingen en kan je dit natuurlijk zelf ook veranderen. Daarnaast kan er met de echo ook gekeken naar hoe de baby aan het groeien is. Hiervan worden bepaalde foto’s gemaakt die je zelf ook kan bekijken. Dit kan heel leuk zijn om dit te laten zien aan je kind als deze wat ouder is.

Bevallen

Vaak als je 9 maanden zwanger bent kan het zijn dat je kan gaan bevallen. Dit kan soms eerder zijn, maar ook een stuk vaker. Als je gaat bevallen moet je zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gaan en kan je hierbij geholpen worden door een verloskundige. Deze helpt jou goed in het proces en kan ervoor zorgen dat jij gezond en goed kan bevallen. Ook kan je thuis bevallen van je kind en kan je een verloskundige bij je thuis laten komen. Zo wordt je thuis geholpen en kan je ook goed thuis bevallen van je eerste kind.

Spullen kopen voor de baby

Als je een baby hebt moet je natuurlijk ook bepaalde spullen kopen hiervoor. Ten eerste heb je een babykamer nodig waar je baby lekker kan slapen. Ook heb je spullen nodig voor de veiligheid van je baby en kan je bijvoorbeeld kijken naar een autostoeltje voor je kind. Ook heb je spullen waar jij je baby in kan zetten zodat je een wandeling kan maken. Voor de babykamer kan je veel spullen op het internet kopen en kan je bijvoorbeeld zoeken naar een leuke wieg voor je kind of bijvoorbeeld leuk speelgoed.

MEER TE WETE KOMEN

Zwanger

bevalling

Kraamzorg