media

Zwanger zijn van je eerste kind

Zwanger zijn van je eerste kind

Zwanger zijn kan voor sommige mensen heel fijn zijn, maar ook vervelend voor andere. Zo is een zwangerschap niet altijd gepland en kan het daarom heel vervelend zijn. Echter heb je wel een verantwoordelijkheid omdat er een kind groeit in je buik. Vaak komen hier bepaalde dingen bij kijken waar je goed op moet letten als je zwanger bent. Zo mag je bepaalde dingen niet meer eten en drinken omdat dit ongezond is voor je kind. Het benutten van alcohol kan behoorlijk schadelijk voor je zijn en ook voor je kind. Hier moet je goed opletten als je zwanger bent en ook met bijvoorbeeld rauwe producten zoals vlees en vis. Op het internet kan je hier veel meer over lezen en hierover krijg je ook informatie over andere dingen. Als je zwanger bent krijg je natuurlijk een dikkere buik en kunnen bepaalde dingen minder goed gaan. Het inschakelen van hulp kan van belang zijn als je bijvoorbeeld moet schoonmaken in je woning. Ook met andere dingen is het soms verstandig om juist hulp in te schakelen, want je wilt bijvoorbeeld niet vallen als je zwanger bent.

Controle laten uitvoeren

Als je zwanger bent is het soms verstandig om jezelf te laten controleren. Zo kan een arts goed kijken of je zelf nog gezond bent en ook natuurlijk je kind. Dit is van een groot belang en hier moet je natuurlijk ook goed opletten als je zwanger bent. De arts weet hier heel veel van en wordt er bijvoorbeeld goed gekeken naar de inhoud van je buik. Dit wordt door middel van echo’s gedaan en hierbij kunnen ze goed zien of alles nog steeds in orde is. Ook wordt er bijvoorbeeld gekeken naar je bloeddruk en andere dingen die van een groot belang zijn.

9 Maanden zwanger zijn

Als je al 9 maanden zwanger bent kan het kind al snel komen en moet je hier ook op rekenen. Zo geeft de verloskundige je vaak een datum waarop jij gaat bevallen van je kind. Dit kan je vaak in het ziekenhuis doen, maar kan het ook zijn dat je baby eerder eruit wilt. Zo kan je in een noodgeval ook een verloskundige op bellen voor bij je thuis en kan je zo een stuk beter geholpen worden. Daarnaast als je kind geboren is kan je ook kijken naar kraamzorg en kan je goed geholpen worden met je baby en de zorg hiervan natuurlijk.

MEER TE WETE KOMEN

controles

bevalling

Kraamzorg